1 büyük kutu krem peynir 400 gr
1/2 kutu krema
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
-Krem peyniri oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.
-Bir kabın içinde krem peyniri krema kıvamına gelinceye kadar şekerle birlikte iyice çırpın.
-Yumurtaları sıra ile ekleyin ve çırpmaya devam edin.
-Krema,nişasta ,vanilya ve limon suyu da ekleyip çırpın.
-Tek kişilik fırın kaplarını tereyağ ile yağlayın.
-Karışımı kaplara paylaştırın.
-Büyük derin bir tepsiye kalıpları yerleştirin.
-Tepsinin yarısına kadar sıcak su ile doldurun.
-Önceden ısıtılmış fırında 165 C de 55 dk kadar pişirin.
-Son 5 dakika öncesinde her bir kalıbın üzerine birer tatlı kaşığı reçel ekleyin ve fırına tekrar koyun.
-5 dk sonunda fırını kapatın ve tepsiyi içinde kendiliğinden soğumaya bırakın.
2 yorum:
merhabalar.
cheesecake harika görünüyor.
ben de bu tarifi denemek istiyoruumm.
acaba bu tariften kaç tane cheesecake çıktı?
sevgimle.
Merhaba sevgili melitzu,
Fotoğrafta görülen küçük fırın kaplarından 4 tanesini tepeleme doldurabiliyorum.Biraz az doldurursan 5 adet de rahatlıkla çıkar.
selamlar ve sevgiler,
Yorum Gönder