Bugün ilk pizza denememi yaptım.Hamuru için ultimate pizzadaki tarifi kullandım.Üzerindeki malzemeler sadece mantar,sosis ve karamelize soğan.Hazırlaması biraz uzun sürdü belki ama sonuç memnun ediciydi.
Malzemeler;
Hamuru için;
750 gr un
25 gr tuz
25 gr taze maya
2 su bardağı su
1 çay bardağı ılık su
1 yemek kaşığı zeytinyağ
Üzeri için;
Sosis
Mantar
Karamelize soğan
zeytinyağ
ince dilimlenmiş kaşar peyniri
-Derin bir kabın içine ılık suyu ve mayayı ekleyip karıştırın.
-Kabın içine unu,tuzu,yağı ekleyin ve mayalı karışımla karıştırın.
-2 bardak suyu aşamalı olarak ekleyerek hamurunuzu oluşturun.Gerekiyorsa biraz daha su ekelyebilirsiniz.
-Hamuru 10 dk kadar elinizle sürekli yoğurun.
-Sonra üzerini streç filmle kapatın ama kenarlarını yapıştırmayın kenarlarından hava almalı.Ve ılık bir yerde en az 30 dk dinlendirin.
Hamur için beklerken diğer malzemeleri hazırlayın.
-Karamelize soğanı daha önce verdiğim tarife uygun şekilde hazırlayın.
-Mantarları ince dilimleyin biraz tuz ve zeytinyağ ekleyip karıştırın bir kenarda bekletin.
-Sosisleri dilimleyin.
Pizzayı hazırlamak için;
-Fırını 250 C ye ısıtın.
-Tepsinizi çok az zeytinyağ ile yağlayın.
-Çok az unlanmış bir zeminde hamuru elinizle açın.Sonra hamurun üst yüzeyine biraz zeytinyağ sürün ve elinizle hamuru inceltin.
-Hamuru tepisye aktarın ve elinizle mümkün olduğunca yayın.
-Üzerine karamelize soğanları bir kaşık yardımıyla sürün.
-Mantarları ve sosisleri soğanların üzerine dizin.Üstüne biraz zeytinyağ gezdirin.
-Önceden ısıtılmış fırında 15 dk pişirin.Eğer kaşar peynir kullanacaksanız onu son bir dakikada ekleyin.
-Fırından çıkarıp hemen servis yapın.Bu hamur soğuduğunda çok sertleşiyor mutlaka hemen yemelisiniz.
Bu arada bir deneme yaptım ve hamurdan küçük bir parça ayırdım,içine tereyağ ekleyip yoğurdum.Üzerine malzemeleri yerleştirip 220 C fırında 15 dk pişirdim.Bu versiyondaki pizzanın hamuru çok yumuşak oldu ve soğuduktan sonra sertleşmedi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder