27 Şubat 2008 Çarşamba

2 Mart'ta yayınlanacak cesur fırıncılar tarifimiz

Geçen ayın anketini Fransız ekmeği ile eşit oy alarak kazanan tarifi bu ay pişiriyoruz.

675 gr un
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı şeker
1 yemekkaşığı instant maya veya 20 gr yaş maya
4 yemekkaşığı zeytinyağı
450 ml sıcak su

Üzeri için;
2 adet kırmızı soğan
3 yemekkaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı iri taneli deniz tuzu
2 yemek kaşığı soğuk su

-Un,tuz ve şekeri bir kaba eleyin.İnstant maya kullanıyorsanız direkt olarak una ekleyin.Yaş maya kullanıyorsanız sıcak suda eritip unla karıştırın.Zeytinyağını da ekleyip bir hamur yapın.
-Hafifçe unlanmış zeminde 10 dk kadar yoğurun.Zeytinyağı ile ile yağlanmış bir kabın içine hamuru yerleştirin ve üzerini streç filmle kapatın hamur iki katına çıkıncaya kadar mayalandırın.
-25 cm çapında Yuvarlak bir tepsi veya kalıbı yağlayın.
-Elinizle hamuru kalıbın içine yerleştirin.Bastırarak genişletin.
-Üzerine parmağınızla 2 cm aralarla derin delikelr açın.
-Biraz zeytinyağ gezdirin ve soğan dilimlerini üzerine yerleştirin.
-Tekrar biraz zeytinyağ gezdirip tuz taneciklerini serpiştirin.
-1 yemek kaşığı kadar soğuk suyu üzerine serpiştirin.
-20-30 dk kadar önceden ısıtılmış fırında pişirin.Pişrime sırasında ilk 10 dk nın sonunda 1 yemek kaşığı soğuk su daha üzerine gezdirin.
-Su üzerinde sert bir kabuk oluşmaması için gereklidir.

Hiç yorum yok: