7 Mart 2009 Cumartesi

Krep tavasında pankek


Pankek ve krep tavamı uzun zamandır kullanmaya başlamak istiyordum.Bir süre önce akçaağaç şurubunu da alınca pankekim için motivasyonum tamamlandı.Tarif çok kolay ,lezzet mükemmel.Bir hafta içinde 3 kez pankek pişirmeme neden olacak kadar bağımlılık yaratan bir lezzet.
Dökme demir pankek tavamda başlangışta sadece bir tatlı kaşığı tereyağ erittim ve sonra kağıt havlu ile sildim.Ve tüm pankeklerimi işte o kadarcık yağ kalıntısıyla sorunsuz, hiç yapışmadan pişirebildim.
Akçaağaç şurubunun pankekle olan uyumuna ise söyleyecek söz bulamıyorum.Karamelimsi şurup pankek ile mükemmel bir ikili oluşturdu.Dışarıda birkaç kez tatmıştım ama sanıyorum içine birşey (su ,bal vb...) karıştırıyorlar ki onların tadı bu şurubun tadı kadar yoğun ve etkileyici değildi.




2 yumurta
1 cup süt
2 yemek kaşığı tereyağ eritilmiş
1 cup un
1 tatlı kaşığı yoğurt
tuz
1 yemek kaşığı şeker

-Yumurtaları ve yoğurdu çırpın.
-Süt,tereyağ,tuz ve şekeri ekleyip çırpın.
-Unu elemeden ekleyin ve sıvı karışım ile karıştırın.
-Krep tavanızı iyice ısıtın.
-1 tatlı kaşığı tereyağ ekleyip eritin.Bir kağıt havlu ile fazlasını silin.Bu işlem sadece başlarken yapılacak.
-1/4 cup ölçüsü ile tavaya karışımı tavaya şekilde tek tek boşaltın.Benim 30 cm çapındaki tavam 6 adet pankeki aynı anda alabildi.
-Pişen pankeklerin spatula ile diğer yüzünü çevirin ve pişirin.Kalan hamuru aynı şekilde pişirin.Ama bu sefer tavayı yağlamanıza gerek olmayacaktır.
-Sıcak olarak reçel,akçaağaç şurubu,peynir vb... ile birlikte servis yapın.

Hiç yorum yok: