26 Kasım 2008 Çarşamba

poğaça









Ekmek bir tutkudur kitabından bir poğaça tarifi birkaç küçük değişiklik var sadece.Kabartma tozu ile yapılan bir poğaça daha önce denememiştim bu ilk oldu.Mayalı olanlar daha yumuşak oluyor ama bunun lezzeti de kendine özel ve mayalanması için beklemek gerekmiyor.

Poğaça;

560gr un
8 gr tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 yumurta
250 gr yoğurt
150 gr tereyağ
100 gr zeytinyağ

içi için;

3 yemek kaşığı maydanoz
100 g beyaz peynir

3 yemek kaşığı dereotu
100 gr kaşar peyniri

Üzeri için;
1 yumurta sarısı
susam,haşhaş vb...

-Un,kabartma tozu,tuz ve tereyağı elinizle kumlu bir kıvama gelecek şekilde karıştırın.
-Yumurta,yoğurt,zeytinyağı iyice çırpın ve unlu karışımla karıştırarak yumuşak bir hamur yoğurun.
-Hamuru 10 dk dinlendirin.
-Bu arada poğaçanın içini hazırlayın.İnce doğranmış maydanoz ile beyaz peyniri karıştırın.İnce doranmış dereotu ile rendelenmiş kaşar peynirini karıştırıp 2 farklı iç yapın.
-Fırını 185 C ye ısıtın.
-Hamuru hafifçe unlanmış yüzeyde yarım cm kalınlığında açın.
-Yuvarlak bir kalıpla kesin ve ortasına içi yerleştirip kenarlarından sıkıca kapatın.
-Tepsiye 3 cm ara ile yerleştirin.Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin.
-Önceden ısıtılmış fırında 20 dk kadar pişirin.



Hiç yorum yok: