29 Temmuz 2009 Çarşamba

Benim cheesecake

Bu tarif aslında bildiğimiz cheesecake.Ama tabanı yok ve tek kişilik porsiyonlar şeklinde pişirildi.Cheesecakein en sevdiğim kısmı tabanı değil içi olduğu için tabanından tamamen kurtulmayı tercih ediyorum.Bu şekli ile tüketilmesi de daha pratik oluyor.Evde benden başka cheesecake seven olmadığı için piştikten sonra bir iki tanesini dondurucuya koyup saklıyor birkaç gün sonra çıkarıp kolayca yiyebiliyorum.Dondurucudan hemen çıktığında bile yenebiliyor çünkü dondurma gibi bir kıvamı oluyor.







1 büyük kutu krem peynir 400 gr
1/2 kutu krema
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı mısır nişastası

-Krem peyniri oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.
-Bir kabın içinde krem peyniri krema kıvamına gelinceye kadar şekerle birlikte iyice çırpın.
-Yumurtaları sıra ile ekleyin ve çırpmaya devam edin.
-Krema,nişasta ,vanilya ve limon suyu da ekleyip çırpın.
-Tek kişilik fırın kaplarını tereyağ ile yağlayın.
-Karışımı kaplara paylaştırın.
-Büyük derin bir tepsiye kalıpları yerleştirin.
-Tepsinin yarısına kadar sıcak su ile doldurun.
-Önceden ısıtılmış fırında 165 C de 55 dk kadar pişirin.
-Son 5 dakika öncesinde her bir kalıbın üzerine birer tatlı kaşığı reçel ekleyin ve fırına tekrar koyun.
-5 dk sonunda fırını kapatın ve tepsiyi içinde kendiliğinden soğumaya bırakın.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

merhabalar.
cheesecake harika görünüyor.
ben de bu tarifi denemek istiyoruumm.
acaba bu tariften kaç tane cheesecake çıktı?

sevgimle.

DREAMER Elif GÜNEŞ dedi ki...

Merhaba sevgili melitzu,

Fotoğrafta görülen küçük fırın kaplarından 4 tanesini tepeleme doldurabiliyorum.Biraz az doldurursan 5 adet de rahatlıkla çıkar.
selamlar ve sevgiler,