2 Aralık 2007 Pazar

Muhteşem bir kek


Bu kek gerçekten çok lezzetli oldu.Eğer bugünlerde kek yapmak aklınızdan geçiyorsa hiç durmayın ve bunu yapın.Muz,çikolata,fındık ve karamel birarada.Orjinal tarifte üzerinde karamel sosu yok ama sosla birlikte gerçekten muhteşem oluyor.Burada size kendi uyguladığım versiyonu yazıyorum.İstereseniz orijinali burada.

Malzemeler;
2 yumurta
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı sirke
120 gr şeker
160 gr çikolata
1 cup un
100 gr tereyağ
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı karbonat
100 gr fındık
250 gr muz ezilmiş

Karamel sos;
100 gr kahverengi şeker
100 gr krema






-Fırını 190 C ye ısıtın.
-Fındıkların yarısını doğrayıcıda iyice çekin.Kalan yarısını irice çekin.
-İnce çekilmiş fındıklarla ezilmiş muzları karıştırın.
-1 çay bardağı süte 1 yemek kaşığı sirkeyi ekleyin,karıştırın ve bekletin.
-Çikolata ve tereyağı kaynar su dolu bir kabın üzerinde eritin ve karıştırın.
-Bir kabın içinde yumurtaları ve şekeri iyice çırpın.
-Üzerine sütlü karışımı ekleyip çırpın.
-Çikolata tereyağ karışımını da ekleyip karıştırın.
-İnce çekilmiş fındıkları ve muzu ekleyin.
-Un,kabartma tozu,karbonatı eleyerek karışıma ekleyin ve bir sptaula ile karıştırın.
-Yağlanmış fırın kabınıza hamuru boşaltın.
-190 C 20 dk pişirin,fırından çıkarıp iri çekilmiş fındıkların 2/3 ünü üzerine serpiştirin ve ısıyı 150 C ye düşürüp 30 dk daha pişirin.
-Bir kürdan yardımıyla keki kontrol edin.
-Gerekiyorsa bir 5 dk kadar daha pişirin ve kekinizi fırından çıkarın.

Karamel sos;
-100 gr kahverengi şeker
-100 gr krema

-Şekeri bir sos tenceresinde kısık ateşte şeker karamelleşinceye kadar ısıtın.
-Üzerine kremayı ekleyin ve bir çırpıcı ile sos kıvamına gelinceye kadar kısık ateşte pişirin.
-Fırından çıkarıp kalıptan çıakrdığınız ılık kekin üzerine karamel sosu kaşık veya fırça yardımıyla yavaş yavaş sürün.
-İri çekilmiş fındıkların kalan kısmını üzerine serpiştirin.
-Keki soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın,yoğun bir muz ve çikolata tadını hissedebilmek için ertesi gün servis yapın.

Hiç yorum yok: