5 Nisan 2008 Cumartesi

Yeni nesil aşçılar

Uzun zamandır yeni bir tarif eklemediğim için bloga bir not yazmam gerekiyor sanırım.
Yemek pişirme saatlerimin doğal ışığın kaybolduğu saatlere denk gelmesi ve ışık iyi olmadığında fotoğrafların da iyi çıkmaması nedeniyle blogu yenilemek fikri eskisi gibi heyecan vermiyordu.
Geçen hafta saatler ileri alınınca bu ışık sorunu da kısmen ortadan kalktı.
İkinci bir nedenim ise tatlı ya da tuzlu olsun hamurişi yiyeceklerden artık uzak durmaya çalışma çabamla ilgiliydi.Her ne kadar pişirmeyi de yemeyi de çok seviyor olsam da artık hamurişi yiyecekleri evde pişirmiyor ve tüketimimi dışarıdan aldığım çok az porsiyonlarla sınırlandırmaya çalışıyorum.

Daha çok tencere ya da tavada pişirilen türde Türk mutfağı ve değişik mutfaklardan denemeler yapmaya karar verdim.

Eğer bu tercihimi sizler de paylaşıyorsanız YENİ NESİL AŞÇILAR adıyla farklı bir aktivite grubu başlatmayı önermek istiyorum.

Cesur fırıncılara bir süreliğine ara verip yerine yeni aktivite grubumuzu başlatabiliriz.

Temel mantık yine aynı olacak ancak günlük öğünlerimizi oluşturacak türde tarifler olacağı için aktiviteyi 15 günde bir yapmak ve herkesin farklı tarif denemesi bilgi birikimini hızlandıracaktır.

Yöntemimiz cesur fırıncılardaki gibi olacak.Pişirmeden birkaçgün önce seçtiğiniz tarifi ve kaynağını yayınlayıp aktivitede pişireceğimiz tarifi duyuruyoruz.(örneğin;fırında tavuk martha day'in 1000 recipe cookbook kitabı ve tarifi).Sonra yemeği pişiriyor ve tarifin yapım aşamlarını,bulduğumuz püf noktalarını ve yemek ve tarifle ilgili eleştirilerimizi de yayınlayacağız.Ancak bu kez herkes aynı tarifi pişrimeyecek kendi tariflerimizi kendimiz seçeceğiz.Yine mümkün olduğu kadar zor ve çok şey öğreten tariflere öncelik vereceğiz.

Yeni logoyu hazırladım yan taraftan kopyalayıp sayfanıza yerleştirebilirsiniz.
İlk tarifimiz 21 nisan'da sonraki de 7 mayis ta olur.
Yani her ayın ayin 7 si ve 21 i yeni nesil aşçılar gunu olacak.

Ben şimdiden çok heyecanlıyım.Bir sürü yeni şey öğrenmek ve birlikte paylaşmak çok zevkli olacak.

5 yorum:

pelin dedi ki...

Elifcim bu fikir bence süper. gerçekten de bu mevsim herkesin (ben de dahil ) diyete başladığı bir mevsim.Normalde tüketebileceğimiz tarifler denersek daha faydalı olacak.sevgiler

DREAMER Elif GÜNEŞ dedi ki...

Merhaba pelincim,
evet söylediğin faktör de tabii ki önemli :)
yeni logoyu hazırladım yan taraftan kopylayıp kendi sayfana yerleştirebilirsin.
ilk tarifimizi 21 nisan'da yayınlayalım sonraki de 7 mayis ta olur.
yani ayin 7 si ve 21 i yeni nesil ascilar gunu olur.
Tarifleri serbest yapalim ama ne pisirecegimizi yine onceden duyuralim olur mu?
selamlar ve sevgiler,

pelin dedi ki...

Elif cim tarifleri serbest yapalım derken ne demek istedin? en yine bir tari belirleyeceksin değil mi?yoksa herkes kendi kendine bir tarif uygulayacak? sevgiler

DREAMER Elif GÜNEŞ dedi ki...

pelincim herkes kendi tarifini kendisi seçsin.Ancak pişirmeden önce seçtiği tarifi ve kaynağını yayınlayıp ben bunu pişireceğim desin.Eskisi gibi yine yapım aşamlarını ve bulduğumuz püf noktalarını ve eleştirilerimizi de yayınlayacağız.Yani yöntem aynı ancak tariflerimizi kendimiz seçeceğiz.Yine mümkün olduğu kadar zor ve çok şey öğreten tariflere öncelik vereceğiz.
Bunu şu nedenle söylüyorum.O kadar çok çeşit var ki bu alanda aynı tarifle vakit geçirmeyelim daha çok şey pişirelim.
selamlar ve sevgiler,

Oya Kayacan dedi ki...

Çocuklar, ben oynamıyorum! Valla yani, çok başıma buyruk bir insanım, beceremem... Takipte olup ukalalık etsem işinize yarar mıyım ;~}