10 Temmuz 2008 Perşembe

Vişneli mini kek - muffin



Yemek kitaplarını,blog ve sitelerini okumayı ,yemek pişirmekten daha çok seviyorum dersem şaşırır mısınız?Sizi bilmiyorum ama ben, yemek tarifi okumayı ve birbirinden güzel fotoğraflarına bakmayı neredeyse hergün yapıyorum.Ancak iş pişirmeye geldi mi yeni tarif denemem haftalar alıyor.İşte Sherry Yard'ın kitabından ilk tarifimi ancak bugün denedim.Oysa kitabı aylar önce almıştım ve şimdiye kadar en az iki kez baştan sona okumuşumdur.
Sherry Yard'ın çok çalışkan ve bir o kadar da titiz bir şef olduğu kitabın her yerinde hissediliyor.Bu nedenle verilen tüm ölçülere birebir uydum ancak sour cream'im olmadığı için sour cream-süt yerine krema-yoğurt kullandım.Tarifte şeker miktarını 3/4 kap olarak vermiş daha şekerli bir tat isterseniz 1/4 kap arttırın notu eklenmişti.Vişnelerin ekşi olduğunu düşünerek şekeri 1/4 arttırarak kullandım.
Meyve seçimi tamamen size kalmış,hangisini isterseniz vişne yerine kullanabilirsiniz.

Yıldızların tatlı şefine ait bu çok renkli ve mükemmel lezzetteki keki mutlaka denemelisiniz.



Malzemeler;

1 kap kek un
1 kap un
3/4 kap şeker + 1/4 kap şeker
2 yumurta
1 kap krema
1/4 süt (yoğurt)
100 gr tereyağ eritilmiş
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Bir tutam tuz
1 1/2 kap vişne(çekirdekleri ayıklanmış ,süzülmüş ve una bulanmış)
1 limon kabuğunun rendesi
1 tatlı kaşığı limon suyu

-Tereyağı kısık ateşte eritin.
-Fırını 190 C ye ısıtın.
-Şekeri,kremayı,yoğurdu yağın üzerine ekleyip bir kaşık veya çırpma teli ile karıştırın.
-Yumurtaları ekleyin ve karıştırın.
-Rendelenmiş limon ve limon suyunu ekleyin.
-Un,tuz,kabartma tozunu eleyin.
-Bir spatula ile yavaşça sıvı malzemelerin üzerine ekleyin ve karıştırın.
-Karıştırırken aşırıya kaçmayın ve çırpıcı veya mikser kullanmayın.
-Vişneleri ekleyin.Aynı şekilde yavaşça karıştırın.
-Muffin kalıbını yağlayın.Bir kaşık ile hamuru paylaştırın.
-Önceden ısıtılmış fırında 30 dk pişirin.




This recipe is from Sheryy Yard's book.Desserts by the Yard.Original recipe was filled with bluberries but you could filled with any type of fruit.I choosed very nice and seasonal choice -sour cherry-.This is an excellent recipe you should try.

Campton place muffins

1 cup cake flour
1 cup all purpose flour
3/4 cup sugar +(1/4 cup sugar -optional-)
1 teaspoon baking powder
1/2 teaspoon salt
2 large eggs
1 cup sour cream
1/4 cup milk
3 ounces unsalted butter melted and still warm
1 1/2 cup fruit -sour cherries-toss them in a very small amount of flour-

-Preheat the oven to 375 F/190 C
-Sift together the cake flour,all purpose flour,sugar,baking powder and salt.
-In a bowl whisk together the eggs,sour cream,milk and melted butter.
-Whisk in the flour mixture then fold in the fruit.
-Spoon the batter into the muffin cups,filling the cups three-quarters full.
-Bake for 15 minutes.Rotate the tin from front to back and bake another 15 minutes.
-Check with a tester inserted in the center comes out clean.
-Remove from the oven and allow to cool in the tin on a rack for 15 minutes.
-Then remove the muffins from the tin and allow to cool completely.

Hiç yorum yok: