19 Kasım 2008 Çarşamba

Dolma



Bu benim kendi usulümce geliştirdiğim dolma içi tarifi.Herkesin kendine göre bir tane mutlaka vardır.Bu içi her türlü etli dolma (biber,kabak vb...) için kullanıyorum.

Malzemeler;
1/3 cup pirinç
1 cup kuzu etinden kıyma
1 adet soğan
1/2 cup maydanoz
1 tatlı kaşığı karabiber tanesi
1 çay kaşığı kimyon tanesi
1 çay kaşığı hardal tohumu
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı salça
tuz
1/2 litre domates suyu veya sebze suyu
1/2 litre su
1/4 cup sıvıyağ
2 adet sarmısak
1 adet limonun suyu

-Soğan,maydanoz,tuz,tereyağ,salça ve irice dövülmüş baharatları mutfak robotunda çekin.
-Karışıma pirinç ve kıymaları ekleyin.Bir kaşıkla veya elinizle yoğurarak iyice karıştırın.
-Dolmalarınızı hazırlayın.
-2 yemek kaşığı sıvıyağ eklediğiniz -tercihen dökme demir bir tencereye- dolmaları yerleştirin.
-Domates suyu ve suyu üzerine ekleyin.
-Sarmısakları küçük doğrayın ve üzerine serpiştirin.
-Limon suyunu ekleyin.
-Tencerenin kapağını kapatın ve 1 saat kadar pişirin.

Ek not;Eğer dolmaların dağılmasından endişe ediyorsanız ya da tencerenizde çok geniş bir alan boş kaldıysa kendimce bulduğum bir yöntemi de deneyebilirsiniz.Dolmaları tencerenin içine yerleştirdiğiniz bir buharlı pişirme sepetine dizip öyle pişirin. Bu şekilde pişerken hareket etmezler ve dağılmazlar.




Turkish traditional recipe -Stuffed Collard greens -DOLMA

This is a general stuffing for vegetables.You could use it with stuffing any vegetable like bell peppers,zucchini etc...

1/3 cup rice
1 cup minced lamb meat
1 onion
1/2 cup parsley
1 teaspoon black peppercorn
1/2 teaspoon cumin seed
1/2 teaspoon mustard seed
1 tablespoon butter
1 tablespoon tomato paste
salt
1 lemon's juice
1/2 lt tomato juice or vegetable juice
1/2 lt water
2 garlic
1/4 cup vegetable oil

-Mix the spices and ground them.
-Process the onion,tomato paste,butter,parsley,salt and spices in a food processor.
-Add the rice and minced meat and mix it with a spoon or knead with your hand.
-Stuff your vegetables with this stuffing.
-Place them in a dutch oven and add tomato juice,water and vegetable oil.
-And add lemon juice and minced garlic.
-Cover and cook for about 1 hour.
-Serve hot and with the yogurt and a slice of lemon.

Hiç yorum yok: