4 Kasım 2008 Salı

İspanyol kahvaltı çöreği



Yumuşak ,pofuduk tatlı çörekler yapmak için çok pratik ve kolay bir tarif.Tatlı ve mayalı olan bu çörek biraz bizim açmalarımıza benziyor ama azıcık daha tatlı.Eğer kurabiye kadar tatlı olmasını isterseniz şekerini biraz daha arttırabilirsiniz.
Tarif Martha day'in Baking kitabından.

Malzemeler;

225 gr un
50 gr şeker
15 gr taze maya
75 ml ılık süt
1 yumurta
30 ml sıvıyağ
çay kaşığının ucu ile tuz
50 gr eritilmiş tereyağ
Üstüne serpiştirmek için pudra şekeri

-Sütün içinde mayayı eritin.
-Unu bir kabın içine eleyin ortasını havuz gibi açın ve süt karışımını ekleyin.
-Başka bir kabın içinde yumurtayı sıvıyağ ile çırpın.
-Şeker ve tuzu unlu karışıma ekleyin.Sonra yumurtalı karışımı da ekleyip hamuru yoğurun.Yumuşak yapışkan bir hamur olmalı.
-Sıvıyağ ile yağladığınız bir kabın içine yerleştirin üzerini streç filmle kapatıp 1 saat mayalandırın.
-Hamuru küçük toplara ayırın.Her bir topu yaklaşık 20 cm lik ince bir ip gibi uzatın.
-Eritilmiş tereyağına batırın ve yağlanmış tepsiye sprial şeklinde kendi etrafında çevirerek yerleştirin.45 dk daha mayalandırın.
-Mayalanmış çöreklerin üzerine pudra şekeri serpiştirin ve önceden ısıtılmış 180 C fırında 10 dk pişirin.
-Fırından çıkan çöreklerin üzerine yeniden pudra şekeri serpiştirin ve sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok: