24 Mayıs 2007 Perşembe

Zenecefilli limonata


Limonata yapmanın birkaç farklı yolu var.Benim favori limonata tarifim bu şekilde.Limonun kabukları ve özü tadının daha yoğun ve aromatik olmasını sağlıyor.Eğer zencefil sevmiyorsanız zencefil eklemeden de yapabilirsiniz.İçindeki tortuları servis yapmadan önce süzebilirsiniz.Ama tüm tortu buzdolabında beklediği süre içinde dibe çökeceği için kapaklı bir sürahiden direkt olarak süzmeden servis yapmanız da mümkün.

Malzemeler;
2 adet limon
1 su bardağı şeker
5 büyük su bardağı ılık su
Bir parça taze zencefil

-Bir küçük parça zencefili soyun.
-İkiye kestiğiniz limonların içinden çekirdeklerini çıkarın.
-Şeker,limon ve zencefili doğrayıcınızın içine koyup püre kıvamına yakın olacak şekilde doğrayın.
-Sürahinin içine bu karışımı boşaltın.
-İki su bardağı ılık suyu ekleyin.Bir çırpıcı veya uzun saplı bir kaşık ile karıştırın.Şeker çok iyi bir şekilde erimelidir.
-Kalan 3 bardak suyu da üzerine ekleyip karıştırın.Toplamda 2 lt lik sürahiye tamamlayacak kadar su eklemiş olacaksınız.
-Sürahinin kapağını kapatıp buzdolabında soğutun.

2 yorum:

ebru dedi ki...

canım bu sıcak yaz aylarında bu limonata ne güzelde gider ellerine sağlık...
selamlar..
www.denizesintisi.com

DREAMER dedi ki...

Merhaba,
Hoşgeldiniz :)
Evet,cok güzel oluyor.Sıcaktan bunalmış bir şekilde eve geldiğimde ilk yaptığım şey bu limonatadan içmek oluyor.Şeker miktarını az ya da çok değiştirebilirsiniz.Şekeri az bile olsa yine de çok güzel oluyor.
Sitenize link ekledigimi fark ettiniz mi?