31 Mayıs 2007 Perşembe

Jöleli ve limonlu muhallebi


Görüntüsü hoş,hafif ve lezzetli bir tatlı oldu.Denemek için yaptım sonuç beni memnun etti.Muhallebiye limon tadını yakıştırıyorsanız sizin de hoşunuza gidebilir.

Malzemeler;

Jöle için;
1 paket limonlu jöle
400 ml kaynar su

Muhallebi için;
500 ml süt
150 gr kadar krema
1 su bardağı şeker
vanilya
2 çorba kaşığı nişasta
1 adet yumurta
1 limonun kabuğunun rendesi

-Önce jöleyi hazırlayın.Bir kabın içinde çırpıcı ile jöle ve kaynar suyu jöle eriyinceye kadar karıştırın.
-Servis yapacağınız kapların içine jöleyi paylaştırın.
-jöle donuncaya kadar bekletin.

Muhallebi;
-Süt ,şeker ve nişastayı karıştırın ve tencerenize aktarın.
-Yavaş yavaş sürekli karıştırarak pişirin.Kaşık değil çırpıcı kullanmanız işinizi kolaylaştıracaktır.
-Başka bir kabın içinde kremayı,yumurtayı,rendelediğiniz limon kabuğunu ve vanilyayı çırpın.
-Sütlü karışım kaynamaya ve hafifçe koyulaşmaya başlayınca kremalı kısmı ekleyin.
-Yumurta pişip ,koyulaşma gerekli kıvama gelince muhallebiniz hazır olmuştur.
-Jölelerin üzerine bu kez muhallebiyi paylaştırın.
-Soğuduktan sonra limon kabuğu ile süsleyip servis yapın.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

bu yorumlara baktiniz mi?
http://hunerlibayanlar.blogspot.com/2007/05/ikolatal-kek_31.html