21 Temmuz 2007 Cumartesi
Mangolu kek
Meyve tadını yoğun bir şekilde hissettiren,sıkı ve dolgun bir yapısı olan bu keki buzdolabında saklarsanız tadı ertesi güne daha iyi oturmuş olacaktır.Üzerine pudra şekeri ve limon suyundan oluşan sosu kullandım.
Malzemeler;
3 yumurta
2 1/2 cup un
1 cup şeker
1/2 cup kahverengi şeker
2 yemek kaşığı krema
1 limonun kabuğunun rendesi
1 adet olgun mango
140 gr tereyağ
1/3 cup kuru üzüm
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı yemek sodası
2 tatlı kaşığı vanilya
-Fırını 180 C ye ısıtın.
-Mangoyu soyup dilimleyin ve doğrayıcıda püre yapın.
-Kuru üzüm ve rendelenmiş limon kabuğunu mangoya ekleyip kenarda bekletin.
-Un,kabartma tozu,vanilya,yemek sodasını bir kabın için eleyin.
-Bir başka kabın içinde önce tereyağı çırpın.
-Sonra yumurta ve her iki şekeri de ekleyip şeker eriyinceye kadar çırpın.
-Kremayı ekleyip çırpın.
-Mangolu karışımı ekleyin bir kez daha çırpın.
-Sıvı karışımı kuru karışımın üzerine boşaltın ve bir spatula ile aşırıya kaçmamak kaydıyla iyice karıştırın.Bu aşamada karıştırmak için mikser kullanmayın.
-Yağlanmış kek kalıbınıza kek hamurunu boşaltın.
-İlk 10 dk 180 C de sonrasında ise 55 dk 150 C de pişirin.Toplamda yaklaşık 65 dk pişmiş olacak.Bir kürdan ile kekinizi mutlaka kontrol edin.Meyve püresi içerdiği için düşük ısıda ve uzun sürede pişiyor.
Pudra şekerli sos;
1 cup pudra şekeri
1/2 limonun suyu
-Pudra şekeri ve limon suyunu bir kaşıkla pudra şekeri sıvı bir kıvama gelinceye kadar karıştırın.
-Fırından çıkan sıcak kekinizin üzerine bir kaşık ile yavaş yavaş gezdirerek boşaltın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder