31 Temmuz 2007 Salı

Patatesli peynirli tortilla


Geçtiğimiz günlerde internette öylesine gezinirken bulduğum şu siteden seçtiğim bir tarif.Malzemelerde birkaç küçük değişiklik yaptım.Bence bu tarifin en önemli özelliği pişirildikten çok sonra hatta soğukken bile servis edilebilecek bir yumurta tarifi olması.Kolay hazırlanması ve servis zamanlamasının esnek oluşu sayesinde piknik,davet vb... durumlarda güzel bir seçenek olabilir belki.

Malzemeler;

6 adet yumurta
6 yemek kaşığı su
2 adet patates
2 adet közlenmiş kırmızı biber
2 adet sarmısak
50 gr beyaz peynir
1 yemek kaşığı tereyağ
tuz
iri taneler halinde dövülmüş karabiber

-Patatesleri soyup 3 mm kalınlığında doğrayıp ,yaklaşık 10 dk hafifçe yumuşayıncaya kadar haşlayın.
-Közlenmiş biberleri iri parçalar halinde doğrayın.
-Sarmısakları rendeleyip biberlerin iç yüzeyine sürün.
-Yumurtaları bir kabın içinde 6 yemek kaşığı suyu,tuzu ve karabiberi ekleyerek karıştırın.
-Peyniri küçük parçalar halinde doğrayın.
-Küçük boy bir fırın kabını yağlayın.Patateslerin yarısını kabın içine yerleştirin.
-Üzerine biberleri dizin.
-Biberlerin üzerine peynirleri serpiştirin.
-Üzerine yumurtaları boşaltın.
-Kalan patatesleri en üste dizin.
-Önceden ısıtılmış 165 C lik fırımda 20 dk pişirin.Sonra ısıyı 200 ye yükseltip 10 dk daha pişirin.
-Ilık olarak dilimleyip servis yapın.



Hiç yorum yok: