16 Temmuz 2007 Pazartesi
Limonlu muhallebi
Daha önce yaptığım limonlu muhallebinin farklı bir versiyonunu hazırladım bu etkinlik için.
Daha önceki jöleli limonlu muhallebiydi.Bu sefer jöle yerine limonlu sos kullandım.
Muhallebi için;
500 ml süt
150 gr kadar krema
1 su bardağı şeker
1 adet yumurta
vanilya
3 çorba kaşığı nişasta
1 limonun kabuğunun rendesi
Muhallebi;
-Süt ,şeker ve nişastayı karıştırın ve tencerenize aktarın.
-Yavaş yavaş sürekli karıştırarak pişirin.Kaşık değil çırpıcı kullanmanız işinizi kolaylaştıracaktır.
-Başka bir kabın içinde kremayı,yumurtayı,rendelediğiniz limon kabuğunu ve vanilyayı çırpın.
-Sütlü karışım kaynamaya ve hafifçe koyulaşmaya başlayınca kremalı kısmı ekleyin.
-Yumurta pişip ,koyulaşma gerekli kıvama gelince muhallebiniz hazır olmuştur.
-Servis tabaklarınıza muhallebiyi paylaştırın.
Limonlu sos;
1 adet limonun suyu
1 limonun kabuğunun rendesi
1 su bardağı su
3 yemek kaşığı şeker
1 çorba kaşığı nişasta
-Tüm malzemeyi çırpıcı ile sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
-Muhallebinin üzerinde ince bir tabaka oluşturacak şekilde kaşıkla yavaşça dökün.
Etiketler:
Benim tariflerim
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
Böyle güzel bir tarif ile etkinliğe katıldığın için teşekür ederim. Ellerine sağlık, sevgilerle
merhaba, malzeme listesinde yumurta yazmıyor ama tarifte yumurta var? denemek istiyoru tarifi, bir eksiklik var ise düzeltebilir misiniz? Teşekkürler,
merhaba,
limonlu muhallebi için iki farklı tarif kullandım.İlk tarifimde yumurta var ikinci tarfite ise yumurta yoktu.
Yumurtalı tarifim burada http://venuslezzeti.blogspot.com/2007/05/jleli-ve-limonlu-muhallebi.html
Yumurtalı olmayan ise yukarıdaki tarif.
Muhallebiye ekstra kıvamı ve lezzeti ekleyen ise krema.
Dilerim deneyip beğenirsiniz.Sonucu bildirirseniz çok memnun olurum.
Selamlar ve sevgiler,
Elif
Yorum Gönder