1 Ekim 2007 Pazartesi

Acılı makarna sosu


Bu tarif için ilham kaynağı olan sos şu.Açıkcası bu tarifi okumadan önce domatesli bir sosa krema eklemek aklımın ucundan geçmezdi.Ama vardır italyanların bir bildiği deyip kendi acılı ton balıklı sosuma krema ekledim ortaya muhteşem bir lezzet çıktı.Orjinal tarif benim baharat ve acı arayışıma yanıt vermediği için kendi tarifimi kullandım.Siz orjinalini belki kendinize daha yakın bulursunuz.

Acılı ton balıklı makarna

1/4 paket çubuk makarna
1 adet soğan
6 adet sarmısak
10 adet acı biber
1 adet habanero biberi
1 kutu 160 gr lık ton balığı konservesi
2 tatlı kaşığı salça
4 yemek kaşığı krema
10 adet siyah zeytin
1 adet limonun suyu
1 çay kaşığı karabiber tanesi
1 çay kaşığı kimyon tanesi
tuz

-Makarnayı haşlayın ve süzün.
-Soğan ,sarmısak ve biberleri doğrayın.
-Sıvıyağı ısıtın.Sonra biber ve soğanları pişirin.
-Sarmısakları ekleyin hafifçe pembeleşince salçayı ve baharatları ekleyin.
-Zeytinleri irice doğrayın ve süzdüğünüz ton balığı ile birlikte sosunuza ekleyin.Birkaç kez karıştırın.Limon suyunu ekleyin.
-Çok az sıcak su ekleyin ve 10 dk kadar kısık ateşte pişirin.
-Sonra kremayı ekleyip biraz daha pişirin.
-Makarnayı sosun üzerine ekleyip iyice karıştırın .Çok kısık ateşte kapağı kapalı olarak 2 dk daha pişirin.
-Bu şekilde veya mayonez ve/veya peynir ile süsleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok: