2 Ekim 2007 Salı

Daring bakers ve yeni bir blog aktivitesi önerisinde bulunmak

Yabancı yemek bloglarını ara sıra ziyaret ediyorum.Geçen hafta bu gezintilerden birinde Daring Bakers adlı bir blog aktivitesi ile karşılaştım.Bu aktivitede tek bir tarif,aktiviteye katılan tüm blogcular tarafından deneniyor ve o ayın son günü kendi deneyimlerini ve elde ettikleri sonuçları ve fotoğrafları paylaşıyorlar.Mesela Eylül ayında tarçınlı çörek yapmışlar.
Birbirinden güzel tarçınlı çörekleri ve bir sürü püf noktasını görünce hemen bunu Türk blogcular arasında neden yapmayalım ki diye düşündüm.
nedenine gelince aşağıdaki mükemmel pişirilmiş et mesajımda yazdığım gibi en iyi sonuca ulaşmak genellikle uzunca bir süreç en azından birden fazla deneme gerektiriyor.Çünkü okuyup araştırmak sadece zihinsel boyutta öğrenmeyi sağlıyor ve o tarifi yazan kişinin okuyucuyla paylaştığı bilgiyle sınırlı kalıyor oysa iş uygulamaya gelince o ana kadar öğrendiklerinizin bazen yeterli olmadığını farkediyorsunuz.Çünkü tarifi yazan kişi bazı şeylerin zaten bilindiğini kabul ediyor oysa siz onun varsaydığı şeyleri bilmiyor olabiliyorsunuz.
Örneğin;et pişirirken tavanın ısınmış olması gerektiğini yazıyor ama yağın hafifçe dumanı çıakcak kadar ısınmış olması gerektiğini yazmıyor.Oysa etin tam istediğiniz gibi kahverengileşmesi için bu zorunlu.Aksi halde etin içindeki yağ diğer yağ ısınırken eriyip akıyor ve ete nüfuz edemiyor sonra da et niye sertleşti yine diye düşünüp duruyorsunuz.

Daring bakers'da hamur işleri konu olarak seçilmiş.En zorlayıcı ,uzun uğraşı isteyen ve tabii çok da zevkli olan hamur işlerinin seçilmesi hiç şaşırtıcı değil.Hem ayrıca uzun süre ayırmak gerektiren bu tarifleri yapmak için mutfağa girmeye güzel bir motivasyon ve cesaret kaynağı olacaktır.Hamur işlerinde benim gibi acemi olanlar için ise kısa zamanda büyük bir ilerleme sağlayacağını düşünüyorum.

Bu aktiviteyi aramızda yapmak size de heyecan verici geliyorsa ,5 kasımda pişirdiklerimizi yayınlamak üzere 2 tarif önerisinde bulunuyorum.İlk olarak hangisini denemeyi tercih ettiğinizi yandaki anketten oylayabilirsiniz.

Hiç yorum yok: