3 Aralık 2007 Pazartesi

Cesur fırıncının çikolatalı pastası


Cesur fırıncı olarak ikinci sınavın beni zorladığını itiraf etmek istiyorum.Krema ile kekin üzerini süsleyemedim.Martha day krema süslemesini spatulayla dairesel hareketler yapın diye tarif etmiş umarım aramızda yapabilen biri çıkar da bize anlatır nasıl olduğunu.Ben ancak silikon yumurta fırçası ile dekor yapabildim :)
Krema süslemesi dışında zorluk çıkartan iki şey oldu.Birincisi kekler fazla kabardı ve çatladı, üst kısımlarını kesmek zorunda kaldım.İkincisi ise hazırladığım keki kalıptan çıkarmak ,hareket ettirmek ve hazırladığım keki servis tabağına aktarmakta çok zorluk yarattı.Bu sırada kekin üst katı parçalandı krema ile yapıştırdım.


Fotoğrafların bir bölümü yine güneş battıktan sonraya kaldığı için güzel çıkmadı.Yarın pastadan yeni bir fotoğraf çekip ekleyeceğim.

Yeni fotoğraflar;


3 yorum:

pelin dedi ki...

sevgili Elif
etkinliğimiz 8 aralık gibi aklımda kalmış o yüzden yayınlamamıştım.yarın hemen yayınlayacağım.aşğıdaki tavuk tarifine bayıldım.en kısa zamanda deneyeceğim. ayrıca hormonsuz domates de çok ilginç doğrusu. organik ürünler alırken belgelerini görmek lazım ama bu nasıl mümkün olur bilemiyorum. sanırım marketler bir nüshalarını satış yaptıkalrı bölüme falan asmalılar. şimdilik hoşçakal.

DREAMER Elif GÜNEŞ dedi ki...

merhaba pelin,
ben de bloguna ikide bir girip bakıyordum anlaşılan gününü karıştırmışsın.Merakla bekliyorum.

Önümüzdeki ayın tarifini sen seçmek ister misin?

Domatesler konusunda bir ziraat mühendisi çok değerli ve bilgi içeren yorumlarını ekledi.Organik ürünlerde bu tür bir durum olacağını pek sanmıyorum ama yine de söylediğin gibi dikkatli olmakta fayda var.Organik ürünlerde bence asıl sorun kolay ulaşılmamaları ve sınırlı çeşitte olmaları.Bir de organik oldukları için dayanıklı olmuyorlar bu nedenle markete geldiği gün alıp kısa zamanda da tüketmek gerekiyor.

pelin dedi ki...

sevgili elif
bir sonraki tarifi seçmeyi çok isterim