15 Ocak 2008 Salı

Haşhaşlı çörek

Haşhaşlı çörek daha önce cesur fırıncılar için düşündüğümüz bir tarifti.Ayrıntılı olarak yapılışını şurada yazmıştım bugün sadece fotoğrafları ekliyorum.Bu çörekleri ilk kez denedim ve hazırlamak tam 2,5 saatimi aldı!Ama merak etmeyin sonuçta mükemmel,hamuru ağızda dağılan bir çörek oldu.En çok vaktimi haşhaşları ezmek için harcadım.Size hemen söyleyeyim robot ya da havanla boşuna uğraşmayın çünkü ezilmiyor.Çekiç kullanmak en kestirme yol :)

Bir adet büyük ruloyu yuvarlak fırın kabında pişirdim.




Kalan hamuru da rulo yaptıktan sonra küçük dilimlere kesip minik çörekler yaptım.

Ek not;Bu çörek için böyle küçük rulolar yapmak daha uygun bir seçimmiş.Çünkü çörek sert bir hamura sahip olduğu için büyük ruloyu keserek servis yapmak ve tüketmek zor oluyor.

5 yorum:

pelin dedi ki...

elifcim haşhaşlı çörekler çok güzel görünüyor. ellerine sağlık

DREAMER (Düşleyen) dedi ki...

tesekkur ederim ,cok ugrastim sorma pelin'cim

simdi sira cevizli komec te :)

selamlar,

MUTFAKISTAN dedi ki...

cok guzel olmus eline saglik canim hazir ezilmis hashas aliyorum ben baharatcilardan cok kolay oluyor afiyet olsun sevgiler

DREAMER (Düşleyen) dedi ki...

Haşhaş ezmesi ben de birkez görmüştüm ama hatırladığım kadarıyla içinde şeker vardı?Yoksa yanlış mı biliyorum?
Mutlaka gidip tekrar bakacağım.
selamlar ve sevgiler,

MUTFAKISTAN dedi ki...

canim ben gomeci hazirladim sayfama koydum haberin olsun sevgilerr