2 Haziran 2007 Cumartesi

Karabiberli pilav


Son günlerde karabiber kullanımım çok arttı.Bunun nedeni karabiberi farklı bir şekilde hazırlamayı öğrenmiş olmam.Yakın zamanda aynı yöntemi kimyonda da denemeyi düşünüyorum.
Yöntem şu,tane karabiberler alınır ve havanda dövülerek iri parçalar haline getirilir.İnanılmaz bir tadı oluyor hazır alınmış çekilmiş karabiber ile ya da taze çektiğiniz karabiberden çok daha yoğun ve lezzetli oluyor.Her seferinde kullanacağım miktar kadar hazırlıyorum asla önceden hazırlayıp bekletmiyorum.
Pilav tarifi de buradan çıktı.Çünkü herşeyi karabiberleyip kullanıyorum son zamanlarda.

Malzemeler;
1 kase pirinç-önceden sıcak su ile ıslatılmış ve 20 dk bekletilmiş-
1,5 kase sıcak su
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
4 adet defne yaprağı
1 yemek kaşığı taze kırılmış karabiber
tuz

-Tencerede yağ ısıtılır.Süzülmüş pirinçler kavrulur.
-Tereyağ ve defne yaprakları eklenir.
-Karabiber eklenir.
-Sıcak su ve tuz eklenip pişirilir.
-Piştikten sonra kapağın altına kağıt havlu kapatılarak demlendirilir.

Hiç yorum yok: