14 Temmuz 2007 Cumartesi

Cicipapa


Diğer adı cicimama olan bu tarif anneannemin.Çocukluğumda annemin sabahları kahvaltıda bize yaptığı ve benim çok severek yediğim bir tür yumurtalı ekmek.Sanıyorum birçoğumuzun mutlaka aynısını ya da çok benzerini bildiği bir tarif.
Bunun birçok versiyonu var sadece yumurta ile yapılanı olduğu gibi genelde süt-yumurta karışımı veya yumurta-su karışımı da kullanılabiliyor.Ben genelde kıtır kıtır olmasını sevdiğim için sadece yumurta veya yumurta-çok az krema kullanmayı tercih ediyorum.
Yanında peynir,domates,salatalık vb... ile servis edebilirsiniz.Eğer tercih ederseniz yumurtalı karışıma tuz eklemeden yaparsanız reçel ile de güzel bir ikili oluyor.

Malzemeler;

-2 dilim ekmek -sıkı,sert bir dokusu olan ekmek türünü tercih edin ve tercihen hafifçe bayatlamış olmalı-
-1 adet yumurta
-1 tatlı kaşığı krema veya 1 tatlı kaşığı su veya 2 çorba kaşığı süt
-1/4 çay kaşığı tuz

-Yumurta ile süt/krema veya suyu iyice çırpın.
-Ekmek dilimlerinin her iki tarafını da bu karışıma batırın ve 1 dk kadar karışımın içinde bekletin.
-Bir tavada sıvıyağı veya tereyağı ısıtın.
-Ekmekleri hafifçe kahverengileşinceye kadar iki yüzünü de iyice pişirin.
-Servis yapılacak tabağa alıp sıcakken servis yapın.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba,cicipapa cok istah acici görünüyor,ellerinize saglik.Benim rahmetli babaannem de cicipapa yapiyordu ama o ekmek hamurunun icine eksimik koyup firinda pisiriyordu.Sevgiler,Senem.