21 Temmuz 2007 Cumartesi
Sosis ve patates
Patates kızartması lezzetlidir ama fazla kalorili olması nedeniyle çoğumuzun çekinerek yediği bir yiyecektir.Bu yöntemle hazırlanan patates hem hafif bir kızartma tadı taşıyor hem de çok az yağ içeriyor.
Sosisleri ise en sevdiğim sosis pişirme yöntemiyle hazırladım.
4 adet büyük boy sosis
4 çay kaşığı salça
4 çorba kaşığı sıvıyağ
5 adet sarmısak
tuz
1 çay kaşığı karabiber tanesi
1 çay kaşığı kimyon tanesi
-Sosislerin üzerinde istediğiniz deseni oluşturacak şekilde bıçakla küçük kesikler yapın.
-Sarmısakları soyun ve küçük parçalar şeklinde doğrayın.
-Karabiber ve kimyon tanelerini havanda iri parçalar halinde parçalayın.
-Tencerenizi ısıtın ,sıvıyağı ekleyin.
-Salça ve sarmısakları hafifçe kavurun.
-Sosisleri ,karabiber ve kimyonu ekleyin.
-Sosislerin yarısına kadar hizaya gelecek şekilde sıcak suyu ve tuzunu ekleyin.
-Kapağı kapalı olarak 20 dk kadar pişirin.
Patates kızartması ;
4 adet patates
4 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz
-Patatesleri 20 dk kadar sıcak suda haşlayarak pişirin.
-Patatesleri süzün ve kabuklarını soyup iri parçalar halinde dilimleyin.
-Tencerenizin içine sıvıyağı ve patatesleri koyup güzelce karıştırın.Patatesler sıvıyağa çok hafifçe bulanmış olacak.
-Tencerenizde kapağı kapalı olarak kısık ateşte 10 dk kadar pişirin.
-Bu tarifte sıvıyağ yerine eritlimiş tereyağ da kullanılabilir.
Etiketler:
Ana yemek,
Benim tariflerim,
Tuzlu
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
merhaba
sosisi bu şekilde evde hiç denemimiştim. çok güzel görünüyor.eline sağlık.
Deneyip bizimle sonuç hakkındaki fikirleri paylaşırsan çok memnun olurum.
Sanırım çocuklar çok sevecektir.
Yorum Gönder