Bu pişirme yöntemini jamie oliver'da izledim, şurada da farklı bir versiyonuna rastladım.Ben elimdeki sebzelerle yeni bir uyarlama yaptım.İsterseniz size verdiğim linkteki orijinal tarifi de deneyebilirsiniz.Gerçekten çok güzel oldu.
-Ek not;Farklı bir alternatif için bütün olarak pişirilen Fırında tavuk tarifime de bakabilirsiniz.-
Fırında tavuk
6 adet tavuk ızgaralık kalça
10 adet kiraz domates
1 adet dolmalık yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 adet soğan
1 baş sarmısak
1 çay bardağı sıcak su
zeytinyağ veya sıvıyağ
2 parça zencefil
1/2 limon
1 tatlı kaşığı tane karabiber
1 çay kaşığı kimyon tohumu
1 çay kaşığı hardal tohumu
1 tatlı kaşığı baharat karışımı-nomu italyan kullandım-
tuz
-Fırını 200 C ye ısıtın.
-Bir fırın kabını yağlayın ve tavukları hafifçe sıvıyağa bulayarak yerleştirin.
-Dolmalık biber,kırmızı biber ve soğanı iri dilimler şeklinde doğrayın.
-Domatesleri ikiye kesin.
-Sarmısakları soyun ve bütün olarak bırakın.
-Zencefili soyun ve irice dilimleyin.limonu kabuğu ile birlikte küp şeklinde doğrayın.
-Karabiber,kimyon ve hardal tohumunu havanda hafifçe dövün.
-Tavukların üzerine baharatları ve italyan baharatını paylaştırın.
-Tüm sebzeleri tavukların üzerine dağınık bir şekilde yerleştirin.Domatesleri ise iç tarafı aşağıya bakacak şekilde en üste dizin.
-Tuzunu ekleyin.
-1 çay bardağı sıvıyağ ve 1/2 çay bardağı sıcak suyu ekleyin.
-Üzerini folyo ile sıkıca kapatın.
-Fırında 1,5 saat pişirin.Üzerinin biraz kızarmasını istiyorsanız son 10 dk sında folyoyu açabilirsiniz.
21 Ağustos 2007 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder