29 Ağustos 2007 Çarşamba

Rokforlu makarna



Rokfor sevdiğim peynirlerden biridir.Favori peynirlerim yağlı,aromatik ve genelde koyun sütü ile üretilenlerdir.Koyun sütünden üretilmiş beyaz peynir,keçi peyniri,rokfor,parmesan ve manda sütünden üretilmiş tulum peyniri damak tadımda en üst sıraları paylaşanlardır.Tabii bu peynirler her zevke hitap etmiyor çünkü tadları gerçekten çok belirgin ve herbirinin kendine has yoğun aromaları var.Bu nedenle eğer rokforu seviyorsanız bu makarnayı da seversiniz.Eğer rokfor sevmiyorsanız büyük ihtimalle bu tarifi yüzünüz buruşturup okumadan geçeceksinizdir.
Rokfor-krema karışımından oluşan temel sos tarifine bazı katkılar yaptım.Bu nedenle isterseniz sadece krema-rokfor ile ilk denemenizi yapabilirsiniz.

Malzemeler

150 gr makarna
50 gr krema
50 gr rokfor peyniri
5 adet sarmısak
5 dilim salam
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
5 adet acı yeşil biber
1 yemek kaşığı kadar ince doğranmış taze baharat

-Makarnayı tuzlu suda 10 dk pişirin ve süzün.
-Tencereye sıvıyağı ve biberleri ekleyip kavurun.
-Sarmısakları ve tuzunu ekleyin.1 dk pişirin.
-Kremayı ekleyin ve ısıtın.
-Krema kaynamaya başlayınca rokfor peynirini ekleyin.Bir çırpıcı ile karıştırarak eritin.
-Eriyen peynirin üzerine doğranmış salamları ve taze baharatınızı ekleyin.
-Hala sıcak olan süzülmüş makarnayı ekleyip güzelce karıştırın.
-Sosu iyice çekmesi için birkaç dakika çok kısık ateşte pişirin.

Hiç yorum yok: