31 Temmuz 2007 Salı
Sebzeli pilav
Buzdolabında bulduğum sebzelerle renklendirdiğim deneysel pilavım.
Malzemeler;
2 adet patlıcan
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil dolmalık biber
5 adet sarmısak
1 adet domates
tuz
irice dövülmüş karabiber
1 kase pirinç
1,5 kase sıcak su
-Pirinçleri tuzlu sıcak suda 20 dk kadar ıslatın.Sonra süzün ve 2 kez yıkayın.Süzün ve bir kenarda bekletin.
-Fırını 200 C ye ısıtın.
-Patlıcanların kabuklarını şeritler halinde bırakarak yarısını soyun ve 1 cm lik küpler halinde doğrayın.
-Bir kabın içine patlıcanları alın ;üzerine tuz ve 4 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyip güzelce karıştırın.Patlıcanları bir tepsiye alın ve 15 dk fırında pişirin.
-Biberleri 1 cm lik kareler halinde doğrayın.
-Sarmısakları doğrayın.Domatesi de 1 cm lik küpler halinde kesin.
-Tencereye 3 yemek kaşığı sıvıyağ koyun ve biberleri 5 dk kadar pişirin.
-Sarmısakları ekleyin.Hemen arkasından süzülmüş pirinci ekleyin.3 dk kadar kavurun.
-Domatesleri ekleyin.
-1 dk sonra sıcak suyu üzerine tuz ile birlikte ilave edin.
-20 dk kadar kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin.
-Pilava patlıcanları ekleyip karıştırın,ateşi kapatın.
-Kapağı kapalı olarak 10-15 dk kadar dinlendirin.
Etiketler:
Ana yemek,
Benim tariflerim,
Tuzlu
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
merhabalar
yaz günleri icin ideal bir pilav olmuş,eline sağlık.tatilimizi geçirdiğimiz yer sun rise queen -side idi.sevgiler
Yorum Gönder