6 Ekim 2007 Cumartesi

Cesur fırıncılar

Cesur fırıncıların ilk tarifi belli oldu.Etli pide.
Bu aktivitenin ana fikri ;yapımı uzun süren ve fazla emek gerektiren tariflerde kısa zamanda ustalaşmak.Bu amaçla,aynı tarifi birden fazla kişinin aynı anda yapması ve yapım sırasındaki deneyimlerini,elde ettikleri sonuçları ve püf noktaları birbirleriyle paylaşmalarıdır.Böylece bu paylaşımların ışığında yapılacak ikinci pişirmemiz mükemmel sonuca ulaşacaktır.
Cesur fırıncılara katılmak istiyorsanız bir yorum bırakıp bizi haberdar edin ve yandaki logoyu blogunuza ekleyin.
Ardından ilk tarifimiz olan etli pideyi aşağıdaki tarife göre hazırlayıp 5 Kasım'da blogunuzda yayınlamanız -yapılış aşamalarına ait fotoğraflarla birlikte-yeterli olacaktır.İç malzemesini kıymalı veya etli yapabilirsiniz.

Şimdilik sadece ben ve pelin'den oluşan 2 kişilik grubumuza başka cesur fırıncıların katılımını da merakla bekliyoruz :)

8 yorum:

pelin dedi ki...

SEVGİLİ ELİF
LOGONUN KODU VAR MI? YA DA NASIL EKLENİYOR ACABA?

DREAMER Elif GÜNEŞ dedi ki...

merhaba,
logonun uzerine tiklayip bilgisayarina seave edebilir sonra bloga yukleyebilirsin.
Veya http://www.flickr.com/photos/7501198@N04/1517922781/ linkinden logoyu alabilirsin.

sevgiler ve selamlar,

NiNo dedi ki...

merhaba yorumunuz ve ziyaretinize tesekkur ederim iadeye geldim bloigunuz cok guzel masallah. ben arnavut boregini bi gocmenden ogrendim yani arnavutlukta ogrenmedim bu nisastali olan tarifim bide aynisini yag surerek tarifi var iki turlude olabilir. o tariftede nisasta yerine sivi yag suruyorsunuz nisastali olanda uzerine dokulen tereyag bol oldugundan yeterli oluyor hatta ici patlicanli oldugundan biraz fazla yagli bile oluyor :D umarim dener ve begenirsiniz iyi geceler sevgielr

DREAMER Elif GÜNEŞ dedi ki...

hoşgeldiniz :)
guzel sozleriniz ve aciklamaniz icin tesekkur ederim .

cesur fırıncılar aktivitemizi faydalı buluyorsanız katılımınızı bekliyoruz :)

selamlar ve sevgiler,

Elif

Adsız dedi ki...

Hep bir arada, sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle, Ramazan Bayramınız kutlu olsun

NiNo dedi ki...

bayraminiz seker gibi gecsin nice bayramlari birlikte kutlayalim sevgiler

Muhterem'le Afiyetle dedi ki...

Karadeniz yemekleri etkinliği için hazırladığım tariflere sorduğunuz soruların cevabını biraz gecikmişte olsam vermeye geldim.
İnebolu pazarı Kasımpaşa'da kuruluyor,bu konu hakkında ki en güzel bilgiyi bu linkte bulabilirsin:
http://www.hurriyet.com.tr/agora/article.asp?sid=6&aid=396
Bahsettiğin mantar lif lif ayrıldığına göre büyük ihtimalle kök mantarıydı.
Mısır çorbası hakkında yardımcı olamayacağım,daha önce hiç mısır çorbası yapmadım.
Karalahana yemeğinde ki mısır bulguru,kuru tane mısırların değirmende öğütülerek kırılmasıyla elde edilen mısıra deniliyor.
Her zaman beklerim,çekinmeden soru sorabilirsin.

DREAMER Elif GÜNEŞ dedi ki...

merhaba,
hoşgeldiniz muhterem hanım,
çok memnun oldum sorularıma yanıt bulduğum için
selamlar,
Elif