24 Kasım 2007 Cumartesi

Elmalı ve hafif



Elmalı pay yapmak için aldığım ve hala yapamadığımdan nerdeyse 10 gündür beni bekleyen elmalar yine sonunda pay olamadı.Baking kitabındaki kirazlı tea bread'in ilhamıyla keke benzeyen bir tarife dönüştü.Keke benzeyen diyorum çünkü içindeki yağ miktarı tea bread deki gibi oldukça az.Güzel,lezzetli ve yediğiniz için suçluluk hissettirmeyecek bir kek olduğunu söyleyebiliriz.Diğer keklerde genellikle şeker,un ve yağ miktarı eşit oluyor bu tarifte ise yağ ve şeker unun yaklaşık yarısı kadar kullanılıyor.İçindeki meyve türünü istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.



Malzemeler;
115 gr şeker
220 gr un
85 gr tereyağ
1/2 çay kaşığı tarçın
Çay kaşığının ucuyla muskat rendesi
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı karbonat
1 adet portakalın suyu
50 gr kuru üzüm
2 adet orta boy elma
2 yemek kaşığı damla çikolata

-Fırını 190 C ye ısıtın.
-Portakalın suyunu sıkın ve şeker ile birlikte karıştırın.
-Tereyağını eritin ,ekleyin ve karıştırın.
-Un,kabartma tozu,karbonat,tarçın ve muskatı eleyerek ekleyin.
-Elmaları soyun,1 cm uzunluğunda ince dilimler şeklinde doğrayın.
-Unlu karışımı spatula ile karıştırın.
-Elma,üzüm ve damla çikolataları ekleyin ve yeniden karıştırın.
-Hamuru yağlanmış kalıbınıza aktarın.
-İlk 20 dk 190 C de sonra ısıyı 165 C ye düşürün ve 40 dk daha pişirin.

2 yorum:

Kevser dedi ki...

Selam, elmali ve hafif kek harika görünüyor, ellerine saglik. Acaba icine biraz da kirilmis ceviz eklesek de olabilir mi? Bence cok yakisir, yine de sen bilirsin.

Bana da beklerim, güzel tarif ve hikayelerle bulusmak üzere.

Selam ve sevgilerimle..

DREAMER dedi ki...

tabii istediğin gibi malzemeleri değiştirebilirsin.ben ceviz değil fındığı daha uyumlu buluyorum elmayla aslında.ama burada damla çikolata kullandım fındık istemedim.
selamlar,

Elif