9 Kasım 2007 Cuma

Mandalinalı kek


Bu keki,orijinal madeira kek tarifine kendimden bir katkı yapıp mandalina suyu ve mandalina sosu ekleyerek hazırladım.Oldukça sıkı ve sert bir dokusu var.Taze meyve içeren bir çok kek gibi kapaklı bir kabın içinde buzdolabında bir gün bekletildikten sonra çok daha lezzetli oluyor.

Malzemeler;

2 adet mandalinanın suyu
1 adet limon kabuğu rendesi
225 gr tereyağ
225 gr şeker
225 gr un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
4 adet yumurta

Sosu için;
115 gr şeker
250 ml taze sıkılmış mandalina suyu

-Fırını 170 C ye ısıtın.
-Unu ve kabartma tozunu bir kaba eleyin.
-Tereyağ ve şekeri iyice çırpın.
-Yumurtaları her seferinde 1 adet olmak üzere ekleyin ve diğer yumurtaya geçmeden önce çırpın.
-Mandalina suyunu ve limon kabuğu rendesini ekleyin,karıştırın.
-Unlu karışımı ekleyip bir spatula ile karıştırın.
-Karışımı yağlanmış fırın kabına aktarın ve 170 C de 1 saat pişirin.
-Bir kürdanla kontrol edin,hamur yapışıyorsa 10 dk daha pişirin.
-Fırından çıkardığınız sıcak kekin üzerine önceden hazırladığınız soğutulmuş sosu bir fırça ile yavaş yavaş sürerek yedirin.
-Kekin sadece üst yüzeyi sosla ıslanmış olacaktır.Şerbetli bir tatlı gibi ıslak kıvamda olmamalı.

Sosu;
-Bir sos tenceresine şeker ve mandalina suyunu ekleyin ve karıştırarak şeker eriyip hafifçe koyulaşana kadar pişirin.
-Sosu soğumaya bırakın.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

öncelıkle zıyaretınız ve davetınız ıcın tsk ederım. elımden geldığınce bırseyler yapmaya calısıyorum sadece.. cok ıddıalı değılım yanı:) sayfanızı gezdım.. sızde pek basarılısınız..tebrıkler.. etkınlığınıze katılmak ısterım tabıkıı.. ancak tarıh fılan belırtmemıssınız..

sevgıler
fıdan

pelin dedi ki...

sevgili elif
bugünlerde o kadar ki yoğunum ki
sana cevap yazamadım bu arada da etkinlik tarifimiz belli olmuş.Benim favorim tavuklu pay idi ama olsun o tarifi yine de kendime denerim.çikolatalı pastada oldukça iyi görünüyor.Hatta bugünden denesem iyi olacak çünkü o tarihte oğlumun doğum günü falan var yetişemeyebilirim. sevgiler

DREAMER Elif GÜNEŞ dedi ki...

sevgili pelin ,tavuklu payi denemek ben de istiyorum o kitaptan uzun zamandır aklımda olan bir tarif.ama soyledigim nedenle -hamur açısından zorlayıcı olmaması-supheye dusmus ve sana sormustum senden cevap alamadım bu arada oylama da iki oy daha aldi cikolatali pasta ve öne geçti.

günlük hayatında kolaylıklar diliyorum.bu arada seni bu kadar yoğun çalışmana neden olan mesleğin nedir?sakıncası yoksa öğrenebilir miyiz?

selamlar ve sevgiler,
Elif

pelin dedi ki...

ELİFCİĞİM,
Ben eczacıyım. şu an.2 tane de çocuğum var .haliyle gündüz işte akşam evde mesaim var.

pelin dedi ki...

yukarıdaki postta 'şu an 'kelimesini silecektim unutmuşum:))

DREAMER Elif GÜNEŞ dedi ki...

Eczacılık zor bir meslek olmalı hem çalışma saatleri de oldukça uzun.Eş,çocuklar ve evle ilgilenmek te eklenince yeni tarifler denemek için çok az zaman kalıyor olmalı,haklısın.

selamlar,
Elif