3 Haziran 2007 Pazar

Dip soslar


İki farklı dip sos ve iki farklı peynir hazırladım.Bu çeşnili peynirleri cipsle birlikte değil kahvaltıda da kullanabilirsiniz.


Zeytinli dip sos

Malzemeler;
15 adet zeytin
1 adet domates
4 adet küçük acı biber
2 adet kurutulmuş domates
1/2 limonun suyu
4 adet sarmısak
1 çorba kaşığı zeytinyağ
tuz

-Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın,biberleri temizleyin.
-Tüm malzemeleri doğrayıcıda tam anlamıyla püre olmayacak şekilde doğrayın.
-Dip sos için uygun bir kabın içinde servis yapın.



Yoğurtlu biberli dip sos
Malzemeler;

4 adet yeşil acı biber
2 adet kırmızı acı biber
2 adet sarmısak
150 gr süzme yoğurt
1 çorba kaşığı limon suyu
tuz

-Yoğurt dışında tüm malzemeyi doğrayıcıdan geçirin.
-Yoğurt ve tuz ekleyip servis kabına alın.



Karabiberli peynir

1 çorba kaşığı dövülmüş karabiber
50 gr koyun peyniri

-Peyniri bir çatalla iyice ezin.
-Karabiberi ekleyip karıştırın.
-Bu şekilde bir kaseye alarak veya küçük toplar haline getirerek servis yapın.


Dukkahlı peynir

1 çorba kaşığı dukkah
50 gr koyun peyniri

-Yukarıdaki yöntemle aynı şekilde hazırlanır.

Hiç yorum yok: