3 Haziran 2007 Pazar
Dip soslar
İki farklı dip sos ve iki farklı peynir hazırladım.Bu çeşnili peynirleri cipsle birlikte değil kahvaltıda da kullanabilirsiniz.
Zeytinli dip sos
Malzemeler;
15 adet zeytin
1 adet domates
4 adet küçük acı biber
2 adet kurutulmuş domates
1/2 limonun suyu
4 adet sarmısak
1 çorba kaşığı zeytinyağ
tuz
-Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın,biberleri temizleyin.
-Tüm malzemeleri doğrayıcıda tam anlamıyla püre olmayacak şekilde doğrayın.
-Dip sos için uygun bir kabın içinde servis yapın.
Yoğurtlu biberli dip sos
Malzemeler;
4 adet yeşil acı biber
2 adet kırmızı acı biber
2 adet sarmısak
150 gr süzme yoğurt
1 çorba kaşığı limon suyu
tuz
-Yoğurt dışında tüm malzemeyi doğrayıcıdan geçirin.
-Yoğurt ve tuz ekleyip servis kabına alın.
Karabiberli peynir
1 çorba kaşığı dövülmüş karabiber
50 gr koyun peyniri
-Peyniri bir çatalla iyice ezin.
-Karabiberi ekleyip karıştırın.
-Bu şekilde bir kaseye alarak veya küçük toplar haline getirerek servis yapın.
Dukkahlı peynir
1 çorba kaşığı dukkah
50 gr koyun peyniri
-Yukarıdaki yöntemle aynı şekilde hazırlanır.
Etiketler:
Acılı lezzetler,
Benim tariflerim,
Tuzlu
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder