8 Haziran 2007 Cuma
Kırmızı mercimek püresi
Hem lezzetli hem de sağlıklı bir tarif.Bu püreyi neredeyse yağsız denilecek şekilde bile hazırlayabilir ve kızarmış ekmeğin üzerinde servis yapabilirsiniz.2 çorba kaşığı püre ve yağsız salata ile doyurucu bir akşam yemeği hazırlamış oldum.
Malzemeler;
1 kase kırmızı mercimek
1 1/2 kase su
1 adet soğan
karabiber,tuz,kimyon
dukkah
-Soğanı soyup rendeleyin.
-1 çorba kaşığı sıvı yağ ile pişirin.
-Üzerine yıkanmış mercimek,dövülmüş karabiber ,kimyon ve tuz ekleyin.
-Mercimek yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin.
-Üzerine dukkah serpiştirip servis yapın.
Çok basit ama son günlerde severek hazırladığım bir salata.Hiç yağ konmadığı halde çok lezzetli oluyor çünkü.
Mazlemeler;
1 kase roka
deniz tuzu
1 adet limon
dövülmüş karabiber
-Rokanın üzerine deniz tuzu ,karabiber ve bol miktarda limonsuyu ekleyip karıştırın.
Etiketler:
Ana yemek,
Benim tariflerim,
Tuzlu
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder