26 Haziran 2007 Salı

Kahveli ve çikolatalı kek


Bu kekin servisini pişirdikten bir gece sonra yaparsanız sonuç daha tatmin edici olacaktır.

Malzemeler;

150 gr tereyağ
3 adet yumurta
1 cup şeker
2 cup un
1 çorba kaşığı nescafe
1 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı badem aromalı nescafe
1 çaybardağı sıcak su
kabartma tozu

Sosu için;
100 gr vanilyalı veya kaymaklı dondurma
150 gr bitter çikolata
150 gr krema

-Tereyağ ve şekeri iyice çırpın.
-Yumurtaları ekleyip yeniden çırpın.
-Sıcak suyun içinde nescafe,kakao,aromalı kahveyi eritin ve karışıma ekleyip çırpmaya devam edin.
-Un ve kabartma tozunu eleyip karışıma ekleyin.
-Yağlanmış kalıbınıza boşaltıp 180 C lik önceden ısıtılmış fırında 30-40 dk pişirin.

Sosu için;

-Pişen kekinizi ılıkken kalıptan çıkarın.Keskin büyük bir bıçak ile ikiye kesin.
-Ocakta bitter çikolata ve kremayı çikolata eriyinceye kadar ısıtın.
-Çırpıcı ile iyice karıştırıp likit bir sos hazırlayın.
-Dondurmayı küçük küpler halinde kesin.
-Kekin ara tabakasına önce çikolata sosunun yarısını boşaltın ve bir bıçak ile sürün sonra küçük dondurma parçalarını eşit bir şekilde kekin üzerine paylaştırın.
-İkinci tabaka keki üzerine kapatın.Kalan çikolata sosunu kekin üzerine boşaltıp düzgünce bıçakla sürün.
-Hazırladığınız keki soğuyuncaya kadar mutfakta soğuduktan sonra da buzdolabında bekletin.
-Ertesi gün iyice soğumuş ve sosu nüfuz etmiş bir şekilde servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok: