26 Haziran 2007 Salı

Yaz makarnası



Yaz ayları için çok ideal ve lezzetli bir makarna tarifi.Peynir eklemek tamamen tercih meselesi.Her iki versiyonu da güzel oluyor.İçindekiler yaz mevsimine ait sebzeler ve eğer acı biber seviyorsanız mutlaka acı biberle hazırlamalısınız.
Bu tarifte kullanmayı en sevdiğim makarna çeşidi orecchiette.Çünkü kiraz domateslerle neredeyse aynı büyüklükte oluyor ve uyumlu bir görüntü sağlıyor.Bu tarifte sebzeler çok az pişecek ,diri kalacak sakın çok pişirmeyin o zaman tamamen farklı bir sonuç elde edersiniz.

Malzemeler;

200 gr makarna
3 adet yeşil biber
2 adet kırmızı şili biber
10 adet kiraz domates
6 adet sarmısak
1/2 limonun suyu
zeytinyağ,tuz
50 gr rendelenmiş sert bir tür beyaz peynir-ben bu sefer mihalıç kullandım-

-Makarnayı 10 dk haşlayın ve süzün.
-Sarmısakları küçük ve biberleri 1 cm lik parçalar halinde doğrayın.
-Domatesleri enine ikiye bölün.
-Tavanızı ısıtın ve zeytinyağı ekleyip biberleri hafifçe kavurun.
-Sarmısakları ekleyin bir kez karıştırıp domateleri ekleyin.
-Domatesler hafifçe pişince tuz ve limonsuyunu ekleyin.
-Süzdüğünüz makarnayı sosun üzerine boşaltın ve 2 dk sonra altını kapatın.
-Servis tabağına alın ve sade veya üzerine rendelenmiş peynir ekleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok: